torsdag 5 juli 2012

Den perfekta dagislämningen

Här kommer: Hur man får sin 2,5-åring att komma iväg till dagis på morgonen.

Först och främst måste man ha en plan. Helst en plan A och sen kanske även en plan B. Därefter måste man ha en rejäl dos tålamod och 2 nävar flexibilitet för oväntade situationer.

Såhär var planen. Sonens kläder läggs fram kvällen innan för att undvika konflikt i frågan: val av t-shirt(Nej inte ha den med tut-tut, inte ha den med fiskar, inte ha den med hästen på......). Nappflaska och vällingpulver ställs fram på diskbänken. Blöja och torklappar placeras strategiskt på klädhögen. På morgonen går jag upp en halvtimme tidigare än sonens beräknade väckningstid, duschar och gör iordning migsjälv. Därefter ordnas vällingflaska och Bolibompa. Sonen ska väckas kl 06.55, placeras i soffan med flaskan i handen och tillåtas max 10 minuter att vakna till liv. Han får inte vakna till för mycket för enklast är att lura på honom torr blöja och kläder medan han fortfarande är lite för seg för att protestera. Därefter borstas tänder och sen på med skor och luvtröja och keps och iväg till dagis. Avgång kl 07.20.


Såhär blev det: Sonen väckte mamman kl 06.20.  F-n... Men okej, nu är det plan B som gäller. Sonen placerade sigsjälv i soffan och inväntade lulgnt och förnöjt vällingflaskan. Som drog ut på tiden eftersom nyvakna och halvnakna mamman råkade spilla pulver över halva diskbänken OCH välta ut flaskh*lvetet i micron. Super-perfekt.

När ordningen var återställd hoppar mamman in i duschen och snabbfixar sig innan sonen hunnit ledsna på Bompan. Sonen får ett ilskeutbrott när han tvingas utstå ett blöjbyte, bli avtorkad i ansiktet och påklädd vanliga kläder. En svettig mamma och sur pojke, 10 minuter senare i badrummet. Sonen bara vägrar borsta tänderna. Okej, dags för 2 nävar flexibilitet. 1, Sonen får välja plats för tandborstning. Det ville han inte. 2, Räkna upp alla som OCKSÅ borstar tänderna just nu: Alice, Knut, Lukas, Sofia..... äh...äh... JULTOMTEN! Och tomtenissarna. Då var det okej tydligen. Sen var det dags för skor och sätta sig i vagnen och ta sig iväg. Kl 07.45.... Sonen var okej med skorna men skulle INTE åka vagn. Okej plan B. Sonen får tydliga direktiv om att gå ut och trycka på hissknappen. Sen ska det åkas vagn när hissen åkt ned. För annars kan man inte se alla grävskopor, köra förbi igelkotten(av sten i en rabatt) och komma från till dagis för lek. Sonen begrundade och ........accepterade. Puh!!

Någon som känner igen sig?

//Gemma


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar