lördag 7 juli 2012

Flytväst, nalle-krav och fusk igen

Okej, men NU är det väl ändå semester? Men åh, det känns som att vi för mycket att göra för att semesterkänslan ska infinna sig riktigt... Vi har planerat nästan dag för dag dessa 5 veckor så att vi hälsar på både familj och vänner och ser till att få lite egen tid också. Allt kommer säkert bli supertrevligt, men bara känslan av att ha mycket planerat är lite stressande i sig. Hur tycker du? Jag tror aldrig jag haft en semester utan att planera upp mig varenda dag.

Eller jo, vänta nu. Det var innan familjelivet. Hade glömt bort hur det kändes. Det där att vakna en morgon och hela dagen till sitt förfogande, att kliva ur sängen runt 12. Bara äta brunch och middag. Läsa bok efter bok efter bok...

Jämfört med: Vakna kl 06.54 av att liten stämma hörs utanför dörren: Jag är jaken.....MAMMAN! Följt av halvsovande mamma och klarvaken son på soffan framför barnprogram. Frukost äts på 5 minuter blankt för sen ska det lekas. Först Duplo sen ska lek-leran fram. Beställningar på snögubbar och nallar haglar. Klockan är ännu inte 09.00 på morgonen. Maken väcks därnäst av ivrige sonen.

Ja det är jag och inte sonen som gjort den... Det tog säkert 10 minuter att skapa nallen. Det tog 5 sekunder att förgöra honom. Tacksamt?


Jag smiter in i duschen och en timme senare beger vi oss iväg för att inhandla flytväst och min motivation för sommarens löfte: springa 3ggr/vecka= nya löparskor. Sonen tappas nästan bort i den gigantiska sportaffären men återfinns en minut senare. Men vad mycket man hinner tänka på 60 sekunder... Min paranoia frodas i sådana situationer. Tänk om....följt av hemska scener som i stora drag går ut på att någon hemsk människa TAR mitt barn. Tur för mig att Maken är världens mest jordnära människa. Förutom att jag litar på att är det någon som kan spåra upp en försvunnen son så är det Maken,  så är det också han som behåller lugnet. Sonen hade bestämt att det var kolossalt tråkigt med inhandlande av flytväst och skor så han bestämde sig för att springa iväg och gömma sig. Perfekt. Jag kunde nästan känna hur jag fick fler gråa hår....
Eftermiddagen var lite mer semesteraktig, jag invigde nya baddräkten vid badplatsen och sonen som är en total badkruka lurades att bada benen iallafall.Ikväll blir det inget vin men däremot en löptur i nya spjuten och en slice Frödinge kladdkaka(Tack Hille för att du påminde mig om att den fanns... Var det hämnd för alla Instagrammade chokladkakor?).

Gårdagens fusk. Godaste på läääänge.....


Hur har du haft det i värmen?

//Gemma

4 kommentarer:

 1. Jag brukar planera in så åkt så på semestern brukar jag inte planera in nåt :-) Det är skönt men emellanåt blir jag grymt rastlö! /V

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ska tänka på att planera in INGENTING nästa år!!:)

   Radera
 2. du är GRYM på att skriva! Älskar hur skickligt och roligt du skriver. / En trogen 20 årig kvinnlig följare ! <3 kram.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men tack!!! Jag blir alldeles rörd här i TV-soffan!! Jag uppskattar verkligen att du läser och att du tycker det är läsvärt! Trevlig sommar!!! :)

   Radera