onsdag 4 juli 2012

Lyxdonna och white-trash morsa?

Okej, nu har jag bloggat i ungefär 2,5 månad. Det är dags att bli personlig. Vill du inte vet mer, sluta läsa NU!

Jag har två sidor(minst....) och man kan nog sammanfatta dem i kategorierna Lyx och Budget. Mitt ena jag är en lyxig donna i högklackat med dyra handväskor, glitter på händerna och en förkärlek för 5-stjärniga hotell. Denna variant är ju lite klyschig måste jag erkänna. Hon gillar nespressolatte, exklusiva chokladpraliner, snittblommor, hotellfrukost, fine-dining med Maken, goda viner, roliga förrätter och dyra kläder. Framförallt klänningar från Karen Millen. Hon lägger ALLDELES för mycket tid på sminkning och hårvård. Det fönas, plattas, lockas och sprayas och sen pudras, skuggas och målas det. Hon klackar runt i korridorerna på kontoret i pumps och kavaj och sprider en atmosfär av bråttom runt sig. Den här donnan är samtidigt väldigt analytisk av sig och djupdyker in i information som processas och kommer ut i ett ja så gör vi eller nej så gör vi inte. Inga kompromisser.



Den andra sidan är budget på gränsen till white-trash. Jajamän. Den här sidan av mig är egentligen raka motsatsen till den andra på något lustigt sätt. Skäms lite över det som nu kommer fram, men äh. Ta det eller lämna det: det här är sanningen om mig.

Jag ÄLSKAR McDonald´s och Max. Och förortspizza. Och Marabou choklad. Jag skulle kunna leva på ett paket Maryland cookies och mjölk till middag. Eller en påse chips med dip. Bara till mig! Jag är mamman som när jag har möjlighet att jobba hemifrån går till dagis i gårdagens skrynkliga kläder och hoppas att ingen märker något. Som sömnränder i ansiktet, inte ett spår av smink och håret i en knut som mest liknar ett fågelbo. Det här är mamman som sitter i soffan och glor på Bolibompa med sonen i knät på kvällen för att hon är en soffpotatis och hon bryr sig knappt om vad hon tittar på(eller halvsover till...). Den här morsan gillar Ikea, H&M, Lindex och Ica Maxi. Går riktigt igång på att åka till en stormarknad och köpa mat, smink, leksaker, någon bok och allt fint och gott som visas upp och marknadsförs. Japp hon går på det mesta i marknadsföringsväg. Ställ en gödselspridare i fin belysning så åker säkert den med också. Till lägenheten. I förorten. Snabba lösningar är hennes grej, som att städa utan att lyfta på saker(iallafall inte varje gång) eller ta nutrilett i 2 dagar efter en FET helg bara som lite kompensation...



Så för att balansera de här ytterligheterna behövs: Maken.

Helylle, fötterna på jorden, tränings- och kostlära och sunda förnuftet-killen. Han behövs för att sparka iväg mig till gymet(så att jag inte förvandlas till en heffaklump pga alla kakor och chips), för att påminna om att man inte behöver locka håret för att kunna åka till Ikea, att se till att matlagningen i huset inte spårar ut och att vi INTE köper en fritös.



Är det någon som känner igen sig? Hur är du?

//Gemma

7 kommentarer:

 1. Okej, ska jag berätta vem jag är? Vill du verkligen veta vem du hat som granne ha ha :-) Jag är.långt ifrån lyx! Jag tycker inte om fine-dining utan ge mig en blodig oxfile med potatisgratäng så är Jag nöjd! Klackar ät jättesnyggt men jag avskyr att gå i det. ge mig ett par converse eller Clarks tack! Pennkjol är skitsnyggt men även det vantrivs jag i! Det bästa som finns är ett par dyra märkesjeans som sitter perfekt! Helst över tusen kronor ska de kosta, och inge rea utan riktiga. Dock tycker jag inte om förortspizza och jag har slutat med marabou så lite lyx kanske det finns i mig. Praliner och mörk choklad mmmmmm! Jag tycker det är tråkigt att sminka mig men gör det för att inte skrämma iväg folk. Det skulle aldrig falla mig in att ha em frisyr som kräver mer än fem minuter på morgonen. Jag vill inte åka på charter och sola utan jag vill åka weekend och upptäcka. Jag skulle aldrig köpa rn stokke stol till Liam för 1700:- men en väska för flera tusen vill jag ha! Så, det var nog allt :-)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kom igen, fler bekännelser tack! Så dyra jeans och väskor är din grej alltså, bra att veta :)

   Radera
  2. Nja det där med dyra väskor var nog ett ljug... eller önsketänkande :-) Men en dag ska jag ha en mullberry eller nåt! /V

   Radera
  3. Jo jag har definitivt en whitetrash sida kom jag på.. Som jag lovat mig själv att inte berätta. Men jag kan bjuda på den :-) Om jag fick bestämma skulle alla måltider intas framför tvn. Inklusive fredagsmys, lyxlördag, årsdagar och dyl.

   Radera
  4. Hahaha, vet du vad? Jag håller helt med om äta framför TVn. Jag vill också göra det. Varje dag. Gud vad skönt det skulle det vara!!!!

   Radera
 2. JAg är nog väldigt som du, ambivalent och lite scizo =)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Hahaha, va schizo? Förstår inte alls vad du menar :)

   Radera