söndag 2 september 2012

Nattningsrutiner del 2

Kom på att jag måste skriva om hur vi hanterat det här med sonens nattningsrutin. Beskrev problemet här:http://www.gemma-uppochner.blogspot.se/2012/08/nattningsrutiner.html

Nu börjar läget nämligen ljusna! Tack alla gudar... Såhär gjorde vi:


 • Analys av sömnbehov. Jag räknade ihop hur många timmar om dygnet sonen verkar vilja sova: ca 11-12 timmar. Beroende på dagsformen.
 • Gjorde en deal med dagis att han enbart får sova 30 minuter på vilan. 
 • Middag vid ca 1730-1745, välling vid 1900
 • 1-2 sagor och godnattsång vid 1915
 • Godnatt ca 1930.
 • Sonen vaknar själv ca 0630. Ibland lite tidigare och ibland lite senare.
På helgerna brukar han få sova middag lite senare än på dagis och ibland lite längre men inte mer än 45 min. Men absolut inte senare än att han vaknar vid 14.30. Då lägger han sig senare också mellan 20-2045. Igår vaknade han vid 0730, idag vid 0710. 

Resultatet är att nu ligger han kvar i sängen när vi stängt dörren, inget mer springande, jagande eller bråkande kring sånggåendet. Han är för trött helt enkelt.

Jag tror att det blev struligt med nattningen p.g.a. att han sov för länge på dagen i kombination med testande av gränser. Men nu har vi haft en bra veck vad gäller det iallafall. Sen är det andra gränser som testas, men det får vi stå ut med. Nattningen och sömnen har varit viktigast för mig, för JAG BLIR GALEN av allt trixande och springa och lägga ner sonen i sängen. De gånger som det tagit uppemot 2 timmar har jag varit nästintill utom mig av frustration. Ryser bara jag tänker på eländet. Håller tummarna för att det här håller nu.

//Gemma

Just det plutten, mamma vann den här matchen till slut...

2 kommentarer:

 1. Bra kämpat! Det där med sömnen är alltid svårt att hantera men ni verkar ha hittat rätt. Kram kram

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja det är ju svårt när man hamnar i en ny fas och inte vet vilken väg man ska gå. Men nu så! KRAM!

   Radera