torsdag 21 juni 2012

Galna idéer, midsommarångest och att höra röster

Ett par funderingar denna morgon. Vi ska åka till midsommarfirande hos vänner imorgon, eller rättare sagt vännernas föräldrar. Vi fick ett par uppdrag som ska tillföras midsommarbordet: prinskorv och köttbullar. Varför är den första tanken som slår både mig och Maken: Vad kan vi laga själva? Varför inte bara svänga förbi affärn plocka upp lite färdiga förpackningar och vara nöjd och glad? Näpp. Det går ABSOLUT inte. Det måste vara något hemlagat, annars...annars....ja det blir pinsamt.

Så igår gick kvällen åt att fundera och bolla idéer, vad ska vi nu ha med oss för present till värdparet: hembakat bröd, egengjord marmelad, en bricka från Svenskt Tenn, snitsig olivolja, en hamster? Ska vi göra köttbullarna själva? Och korven? Det är ju inne nu att göra egen korv. Vi skulle kanske svänga förbi någon specialist-affär och köpa en sån där korvstopnningsmaskin. Eller? Och ska vi baka något kanske? Det är ju trevligt, lite såna där Leilas cookies eller cupcakes i regnbågens färger? Det är ju inte så svårt. Egentligen. Vad ska vi ha på oss???? Hur ska vi hinna shoppa? AAAH.....!

"Ähm...ursäkta, galna paret i soffan. Det här är förnuftets röst som talar. Lägg sakta ned anteckningsblocken.......LÄGG NED DEM sa jag!!!! Just det sakta och försiktigt. Och pennorna!"

Så, nu tar vi det från början igen. Lämplig present: en flaska vin eller något åt det hållet. Släpp alla idéer om hemlagad korv, lika "pinsamt" som det är med Scans prinskorvar är det om inte ännu mer med något fult, hemlagat som kanske inte är särskilt...åh jag vet inte...gott? Hemlagade köttbullar, men i såfall den enkla varianten som blir klara i ugnen. Baka inget!!! Ta ett stort steg iväg från de söta muffinsformarna, förlåt cupcakes-formarna. Ta på er det ni hade förra midsommarn. Ingen kommer märka något. JAG LOVAR!

Förra midsommar.

Mitt verk, vad är oddsen att någon kommer skapa något liknande 2012?

Ge pojken en mugg med vatten, en napp och lite kottar och pinnar så är han nöjd. En stund.


Ingen bryr sig om hemgjorda kakor, välstrukna byxor och specialoljor. Det blir ju bara jobbigt, smuligt, nya veck och fläckar iallafall. Ta med det på listan och en present. Chilla lite. Och ta för guds skull inte med en hel IKEA-kasse med leksaker som sonen ändå inte kommer vidröra eftersom han kommer vara fullt upptagen med allt nytt.

Ärligt talat, stressa upp sig på det sättet. Släng ned lite oömma kläder i någon väska, ta med blöjor och nappflaska till ungen och våga slappna av lite så löser sig resten. Tanken med att åka någonstans är ju för att ha trevligt inte för att visa upp någon konstig fasad som inte stämmer med verkligheten. Lägg det på rätt nivå, folk.

Så, då är vi överens? Ta med ambitionsnivån typ 10 steg och njut av långhelgen istället!

Ha en härlig midsommar, jag är tillbaka och bloggandes på söndag. Med bilder.

//Gemma

1 kommentar: