fredag 15 juni 2012

Halt son, erkännanden och superdiet

Hemma och ledig med sonen a.k.a(also known as..) halta Lotta. Morgonen började vid 8-snåret när sonen försökte ta sig ur sängen och kom ända till dörren innan han märkte att det gjorde ont i den stukade foten. Första timmen blev jag lite oroad för att jag skulle bli tvungen att gå och bära runt på den lille kalven hela dagen. Hur fixar man det? Plötsligt växte min medkänsla för alla föräldrar med barn som faktiskt inte KAN gå med ungefär 7000%. Men nu har ju min unge bara en lätt stukad fot och med lite Ipren på det så funkade vardagen igen runt 10-tiden. Haltandes men glad unge. YES!! Jag såg framför inställda fest-planer, inställd barnvakt och sjukstuga. Jag som köpt en DYR skit-snygg klänning(bilder kommer imorgon, ska smygblogga från festen..), bokat frisörtid för att få håret stylat(för första gången i livet till en fest, förutom min egen vigsel), kämpat med vikt och brun-utan-sol och t.o.m. köpt lösögonfransar. Jag ska på stort bröllop och vara as-snygg och njuta av festen och att få se Maken i smoking. Och så hoppar ungen från en pall... Jag har all empati i världen för sonen och att det gör ont, men också så glad att det inte var något allvarligt att jag faktiskt VÅGAR erkänna den andra sidan av myntet och hur det hela skulle drabba mig.

Appropå att våga vara ärlig med sina känslor som mamma så måste jag igen länka till den fantastiskt roliga Meekatt och hennes inlägg där hon hetsar folkgruppen mammor-på-Familjeliv:
http://www.meekatt.com/2012/06/hets-mot-folkgrupp-porrfilm-mogelost.html

Idag är det fredag och jag som började dieta i söndagskväll har nu gått ner 1,2 kilo. Fantastiskt! Har kört på Gemma-dieten denna gång och den går till såhär:

ÄT:
Alla frukter är okej men inte mer än 1 banan om dagen
Nötter i måttlig mängd, inte mer än 1 näve på en dag
Kött(men inte varje dag)
Fisk(inte lax varje dag)
Fågel(helt ok att äta varje dag)
Fetaost, halloumi
Ägg
Sallad
Bönor
Keso
Lättmjölk, yoghurt
Musli
Potatis, bulgur, couscous men bara 1 gg/dag
Smoothies på bär, yoghurt och havregryn
kaffe, te, vatten


ÄT UNDER INGA OMSTÄNDIGHETER:
Grädde
Smör
Gräddiga såser
Majonäsiga röror
Mjölkchoklad
Godis
Bröd
Bullar/kakor/kex
Öl/sprit
Chips
Pasta

OK som FUSK men bara typ var tredje dag:
1-2 glas vitt vin eller rosé
popcorn
3 bitar mörkchoklad(den du gillar bäst)
avokado
dessertost utan kex
Grillad korv utan bröd(kanske inte varannan dag men ok en gång i veckan i en chorizosallad exempelvis)

3 mål om dagen och 2 mellanmål, INGA omtag.


Inget sånt...

Och inget sånt.....

Men det här: kycklingfilé och grönsakspaket

och t.o.m. ett glas sånt på en fredag! Det är ju faktiskt lite roligare än att trycka en 200gr schweizernöt(jag lovar om den där ligger kvar på bordet i mitt rum på måndag så kommer den få med mig att göra... se inlägget: http://gemma-uppochner.blogspot.se/2012/06/hinder-och-elande.html


Motion: ambitionen är 3 pass/vecka men det har jag inte hunnit med denna vecka. Bättring framöver!

Den här dieten passar mig, inte enbart kött och fett eller enbart kött och grönt som så många andra utan lite av varje men med betoning på att äta fettsnålt och dra ned på kolyhdraterna. Nu kör jag på det här fram till 14 juli. Det är mitt mål. Sen under sommar-semstern kommer jag unna mig bröd till frukost och kanske en och annan glass...

Hoppas du får en trevlig helg.

//Gemma

P.s. Jag finns på Facebook: http://www.facebook.com/gemmablogg

2 kommentarer: