fredag 18 maj 2012

Ego-fredag

Underbara fredag! Min favoritdag på veckan, inte bara för att jag råkar vara född på en fredag utan för att denna dag är inledningen till helgen. När man får göra vad man vill. Nästan. Vackert väder är det också. Bara att njuta!

Ljust och fräscht ?!
Just denna fredag är extra bra eftersom jag hade bokad tid hos frisören på eftermiddagen och kunde dessutom ägna förmiddagen åt att i lugn och ro städa bostaden och ta fram sommarkläder. Och kunde konstatera att hur märkligt det än låter så är det så här: jag äger massor med plagg men har inget att ta på mig? Igen?!? Det är så konstigt. Som att jag totalt ändrar stil och tycke varje säsong. Det finns kanske 4 plagg som jag tycker är snygga även detta år, resten kommer jag inte använda särskilt mycket. Men det får ändå ligga i garderoben och ta plats. För även om jag inte vill det på mig imorgon så vill jag inte heller göra mig av med det. Men en liten påse med noppiga strumpbyxor och urtvättade H&M toppar samt lite slitna träningskläder fick iallafall hamna i soporna. Sånt som inte ens Myrorna vill ha....

Mitt frisörbesök har jag sett fram mot i ungefär 2 månader. Jag har senaste året varit för snål för att färga håret hos frissan och istället kört på hemma-varianten. Har inte heller varit extra-super-pet-noga varje gång utan mest hällt på kletet och kammat igenom. Förra gången tänkte jag att jag skulle prova att ta en nyans ljusare än förut, kände att jag blivit så oerhört mörk. Har tagit den som heter "Dark chocolate" eller något sånt och denna gång blev det istället "Brownie".  Jag funderade inte så mycket på det här utan tänkte mer att hur fel kan det bli? Jag kör! Eeeh, jo det kan bli lite fel... Så när jag var och klippte mig, nytonad och fin(?) rådfrågade jag frissan som definitivt tyckte att jag skulle boka tid hos Coloristan för att pröva en ny teknik. Man ska tydligen färga rötterna mörka och bleka topparna nuförtiden, det är det senaste. Man tuperar upp hela huvet och sen kramas blekningen in. Sen blir det jättesnyggt. Sade hon. Så jag har spenderat senaste 2 månaderna med att tvätta och tvätta håret för att få bort det mesta av den intonade fula färgen, det har verkligen kliat i fingrarna att springa ut och köpa ny toning när jag sett hur blaskigt och ojämnt det ser ut på nära håll. Men jag höll mig. Och idag var det äntligen min tur. Se?


T.o.m. frisören skrattade åt mig.... Join a freakshow?

Men sen när allt var klart, dryga 2 smärtsamma timmar senare var jag faktiskt rätt nöjd. 
Efter frisörbesök var det bara att ta sig till stan och införskaffa kapslar till Nespresson. Jag kanske tog i lite men jag blir så förförd av de vackra färgerna, de ser ut som chokladpraliner... Jag tog rosa, ljuslila, guldiga, grönskimrande och sen vanliga svarta också. Nu när jag lever mitt liv chokladfritt sen 4 dagar(!) tillbaka så måste jag ju få unna mig något. Sen unnade jag mig en tripp till Zara och shoppade lite. Sen undrade jag vad som klassas som shopaholic. Sen åkte jag hem. Visade maken håret och inköpen och han visade mig grillen som kommit under kvällen. Hårfärgen gick hem, såna långa blickar har jag inte fått sen....sen ja dejtingstadiet. Känner mig faktiskt som en annan person, typ lite italiensk? En sån italiensk donna som svassar runt i högklackat, Gucci-solisar och liten handväska. När jag bodde i Italien tittade jag avundsjukt på dessa donnor och önskade att det skulle vara jag. Och idag kände jag mig faktiskt lite sån, jag hade en bra kläd-dag var snygg i håret och med Nespresso-kassen käckt svajande och bråttom hem till min familj.

Imorgon blir det ännu mer me-time med Maken, sonen ska få vara med sin mormor och sova över. Vi ska på hotellweekend och bara njuuuta av god mat, vin och varandras sällskap. Det behöver vi efter en oerhört lång och tuff vår(Maken har varit borta väldigt mycket och jag varit själv med hem, jobb och barn). 

Jag lovar att fota hotellet och lägga upp massor med bilder. Åh, vad jag hoppas att det är fint och trevligt!!

Åhh, jag glömde nästan. Måste ju bara lägga upp bild på världens smartaste glass för en 2-åring, den kunde intas i princip helt själv och det blev inte särskilt mycket kladd. Uppskattat som sjutton.

Det är precis som en Calippo fast med vanilj- och chokladglass istället! Sonen var impad.

Underbara vår
Håll tummarna för vackert väder imorgon!

Trevlig helg!!

//Gemma

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar