onsdag 16 maj 2012

VAB, kontoret och nya beslut

Onsdag och helg! Men ja! Mer sånt. Igår hade jag ingen tid alls att blogga(eller ta hand om tamaguchin som Maken säger). Jobbade, kom hem till världens friskaste sjukling och en Make med humör som en krokodil med tandvärk. Humöret bottnade i att han VAB:at och sonen inte alls ville vara sjuk utan for runt som tornadon from h*ll samt frostat av frysen vilket tydligen tog halva dagen(vem gör sånt när man vabbar? Då ligger man ju på soffan med en latte och en godispåse när sonen sover?). Sonen var sjuk ungefär 24 timmar och hade feber, inget mer. Personligen tror jag att botemedlet låg i ett kopiöst intag av vätska följt av 5 timmars sömn på dagen. Maken brydde sig inte om vilket utan gick och ondgjorde sig över sin hemska dag. Sonen var sådär härligt mittemellan frisk och sjuk, vilket är det mest krävande tillståndet av alla. Liiite för sjuk för dagis men tillräckligt frisk för att riva halva bostaden. Men inte med sitt vanliga skojiga humör utan med små utbrott ca var 5 :e minut då han a, ramlade b, klämde sig eller c, slog sig på något. Följt av illtjut och krav på "ja ha nappiiiiis" eller "ja ha kess"(kex alltså). Maken straffade oss båda med att tillaga kokt potatis med fisk och grönsaker. Den otacksamma familjen välkomnade inte detta med glada tillrop utan stirrade stint ned i sina tallrikar. Sonen krävde "kess" och jag åt väldigt väldigt långsamt... Maken tittade på oss med mord i blicken och önskade sig nog en annan familj....  Hahaha. Sorry babe. Det var tacken för avfrostad frys och middag på bordet. Sonen fick tillslut en ostmacka som han intog i sin koja framför TVn och jag snodde åt mig en banan och smet iväg på 75 minuters box med grannen.

När jag sen stapplade in genom dörren vid halv nio hade Maken lugnat ned sig och sonen sov som en stock. Jag frågade lite försiktigt om han fortfarande var en surfis eller om man kunde få sitta bredvid i soffan med en kopp te och en skål yoghurt. Det kunde man. Inte läge att utmana med att dra fram datorn....

En frisk son gick glatt till dagis imorse och två lättade föräldrar gick till sina jobb. Jag har sagt det förut och jag säger det igen: Jag älskar att jobba på kontor. Jag älskar mitt skrivbord, min kaffekopp, mina mappar och kalender, alla möten(givande eller frustrerande) och bara allt...ja socialt umgänge. Jag älskar känslan av att gå runt i kavaj och pumps och känna doften av kopiatorer, se massor av kollegor och utbyta hälsningar eller förtroenden. Sitta ned och ta lite handkräm och fundera en stund eller fika med kollegorna. Springa iväg på viktiga uppdrag eller fylla på nytt papper i faxen, spelar ingen roll. Det är själva miljön. Jag är hemma. I min nya roll som metodutvecklare trivs jag ännu bättre än tidigare som projektledare. Att känna att jag är mitt i verksamheten och bidrar till utveckling och god kvalitet. Sweet! Såhär ska det vara. Marimekko-mappar och röda byxor? JAAA tack!

Räddaren i nöden för torra kontorshänder.
Jag måste ju bara berätta om mitt beslut. Igår bestämde jag mig. Jag ska inte äta fikabröd, godis eller choklad på 2 veckor. Har lagt på mig ett par högst ovälkomna kilon här och det blir inte snyggt till min nya bikini. Passar inte alls. Det väller över... Ungefär som på Maken när han provade sin smoking iförrgår. Det var roligt och minnesbilden förgyllde hela min dag. Han fick en muffintop. Hahahaha. Det var det roligaste på hela veckan. maken råkar vara grymt vältränad men har sedan ett och ett halvt år en kontorstjänst. Som en riktig kontors-rookie har han fikat och fikat och sen...fikat lite till. Han har även tränat. Men vad hjälper det om du sitter still 6-7 timmar och proppar i dig bakverk med gubbarna istället för att ränna runt i skogen och på sin höjd få en knäcke-macka för besväret. Det har smugit sig på honom och blev smärtsamt tydligt när vi fick en bröllopsinbjudan och det blev dags att prova smokingen. Jag är hemsk. Men jag blir ju lite skadeglad. Han har varit såååå överygad om att bara man tränar kan man äta allt. och nu visar det sig att...att....att: JAG HADE RÄTT! Igen. Man måste tänka på kosten också. Ingen kan hålla vikten om man fikar varje dag och stoppar i sig mackor med smör och ost morgon och kväll. Det går liksom inte. Nu har han kommit till insikt och vi har gjort en deal: Inför beach 2012 ska vi avstå smör, leta nyckelhålsprodukter och begränsa intagandet av vin till en dag i veckan. Inte så att vi druckit vin varje dag och har någon form av beroendeproblematik. Vore just snyggt. Men det har blivit både fredag och lördag nu ett bra tag och ibland ett glas mitt i veckan också. Det rimmar illa med min löpning och min önskan om timglas-form snarare än säl-form. Så nu kör vi! Håll tummarna! Nutellan står i skafferiet och vickar retsamt på locket åt mig... men jag tittar åt ett annat håll.

Nu ska jag pussa min Trötter godnatt och sen avnjuta färska jordgubbar toppade med kokosflingor.


Godkväll!

//Gemma


http://intressant.se/intressant

2 kommentarer:

  1. Heja dig, två veckor klarar du lätt som en plätt!!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack!!! Jag ska verkligen hålla det här nu! Känns redan bättre i hela kroppen :)

      Radera