söndag 20 maj 2012

Weekend, trött 2-åring, solsken och massor med bilder

Okej, här kommer helgens värsta och bästa,

Värsta

 • Motionsloppet from hell. När man ska lämpa av barn och det lass med överlevnadsprylar barnet behöver hos sin mormor ute i förorten vill man inte, jag betonar INTE bli stoppad pga avspärrningar för ett jkla motionslopp för ungar. Speciellt inte när man vet att lyxhelg och bordsreservation väntar..... Låt mig sammanfatta: varm bil, lång väntan, stressad mamma, barnet kräks i bilen, mamman tar barn och vagn och beger sig ilsket till fots på väg mot mormors hus, glömmer sonens vattenflaska, solen ligger på och blir då stoppad av ytterst otrevlig och oflexibel tonårig motionslopp-vakt: "ni får inte gå här, ni måste gå runt". Det var enda vägen upp till huset och den var avspärrad. Mamman tar sakta av sig solglasögon av märket Gucci spänner ögonen i tonåringen och förklarade att i det här läget är det för hans personliga säkerhet bäst att flytta på sig. Sonen behöver vatten, rena kläder, lunch och en säng att sova i. Tonen förmedlade med iskall säkerhet att INGENTING i hela världen kommer stoppa denna framryckande barnvagn med hyper-stressad mamma. Han flyttade på sig. Ber om ursäkt i efterhand... jag är inte så bra i pressat läge. Men allt gick tillslut bra och Maken hann tvätta bilen och tanka innan avspärrningarna var borta. Sonen kunde inom 30 minuter avnjuta nygräddade pannkakor, en ren tröja och därefter sin välförtjänta middagslur. Mig tog det över 1 timme att komma ned i varv och temperatur igen. 
 • Iskall dusch. Men vem har designat dusch-helv*tet på hotellet? Maken hörde bara duschen gå igång och ett illtjut från mig. Eftersom det naturligtvis började strila vatten i fel ände. Uppifrån. Iskallt dessutom. Ja den var ju kul. Verkligen. Kul.
 • Tusen hungriga sparvar och 5 ilskna kråkor. Men ärligt, vart finns alla katter i Trosa? För det är ett enormt överskott på hungriga fåglar vid ALLA uteseveringar. Blev dessutom eye-ballad av ondsint kråka med sikte på min rocky-road. Eeh.... den striden vinner du inte. Jag har varit utan choklad i 5 dagar. Make my day. Try.

Bästa

 • Egentid med Maken och få äta 4 måltider utan att behöva resa sig upp och springa iväg en enda gång. Sweet.
 • Boudoiren, så hette vårt rum. På Bomans är ju varje rum unikt och med ett tema. Jag var lite rädd att hamna i något tråkigt och alltför minimalistiskt. Jag vill gärna ha lite mer flärd. Så gissa vem som blev glad av att hamna i den kvinnliga motsvarigheten till ett herrum. Maken tyckte också det var fint. Det är en av de saker jag uppskattar så mycket med honom, han kan uppskatta saker som är tjejiga och rosa likväl som att känga runt i naturen eller jag vet inte skjuta ett vildsvin eller vad som nu är väldigt manligt. Ni fattar. 
 • Åh maten! 4-rätters middagen och frukostbuffén med allt från nybakt bröd och hemlagad marmelad till våfflor och små mini-wienerbröd. Och grapefruktjuice och gott kaffe.... 
 • Vädret: Sol, sol, sol. Gud vad jag behövde det! Är blek på gränsen till grön. Måste åtgärdas.
 • Grillen. Vår grill anlände i fredags och idag kunde vi inviga den. Alla var glada: sonen åt sin korv och vi åt havskräftor för halva priset och kycklingfilé. Och pommes. Sen däckade sonen som bara en 2-åring kan vid 1830. Helt slut efter en helg med full uppmärksamhet av både sin mormor och mormorsmor. Hahaha. Ikväll var första gången han såg en HEL spöket Laban-film. Så trött att han inte ens orkade resa sig och fara runt i vanlig ordning. 
Nu till utlovade hotellbilder:

Lite lunch i solen? Ja tack

Kaffe i solen...Rummet


Vitt och ljusrosa


Med bubbelkopp... och i badrummet fanns förutom hårtorken även en plattång!

En rund säng och parfymer att låna..


Mellanmål: Rosé och Rocky road. Thats right, denna helgen äter jag vad jag känner för! Men nästa vecka är det på´t igen.Min bättre hälft


Bubbel & bubbel


Lounge-häng i punchverandan


Väntar på middag. Då tar vi väl ett kort helt enkelt....


Lite frukost, anyone?


Mmmmmm...


Och till slut... frukost i solen? Ja tack!


2 kommentarer:

 1. Du är så fin på bilderna! men jag vill inte möta dig när du är på dåligt humör ;-) Tur att ni kom fram till mormor till slut. jag vill höra mer om er lyxhelg när tillfälle ges.
  Kram V

  SvaraRadera
 2. Tack vad du är snäll!! Ska briefa in dig mer vid tillfälle!!! KRAAAM

  SvaraRadera