onsdag 2 maj 2012

Heffaklumpar och matkassar

Vi har en viss rätt välkänd matkasse som levereras till vår dörr två ggr/månad. Mycket bra för den trötta småbarnsfamiljen som har rätt låg inspiration till vardags.

Jag och Maken såg på varandra en kväll och sade till varann att det nog vore klokt att prova på. Annars är risken stor att sonen växer upp och enbart känner till korv och snabbmakaroner som middag. Nejdå, så illa är det inte, ibland blir det färdiga köttbullar eller fiskpinnar också. Lite variation måste det ju vara. Kan även erkänna att det funnits kvällar då det stackars barnet tillfrågats om han skulle vilja ha lite Tiger-gröt till middag. En annan hade kanske inte blivit så glad över ett grötmål, men sonen är mycket glad i sin Tiger-gröt. Nu undrar kanske någon vad sjutton den består av. Jo det är vanlig barngröt med lite socker och kanel på. Jag ville liva upp det lite i samband med att vi sett Nalle Puh för sjuttielfte gången och sade att: "Nu, nu skatten ska du få: Tiger-gröt! Tadaaa!" Han köpte det... Okej, världens längsta utläggningen om det.. det jag ville komma fram till var iallafall att vi bestämde att mer näringsriktig mat borde förekomma oftare på middagsbordet. Vi har varit rätt nöjda och när en s.k. barnkasse introducerades så bytte vi till den. Ikväll blev det bläckfisk-korv och mos. Sonen sa bestämt: "Inte ha bäckfiskorv mamma". Jo det kan man ju förstå, när det uttrycks på det viset. Jag provade med: "Men skatten, korven ser ju ut som spöket Laban nästan(uppklippt i kanterna). Det är spök-korv." Ännu mer gråt... "Okej , men det kanske var mer bläckfiskkorv då" försöker jag. Sonen tittar under lugg och utbrister: Näääe! Men till slut åt han iallafall två korvar, tre skedar mos och en slev med ketchup. Japp.

Och 5 kilos övervikt senare har vi igen tittat på varann i samförstånd och bestämt att...Nä. Nej det är inte värt att sonen äter två tuggor mer av maten och vi går upp i vikt(kanske inte bara barnkassens fel, men det är en bidragande orsak). Så blir det tillbaka till den nyttigare matkassen och dessutom har vi ju en grill på ingång. Här ska grillas fisk och grönsaker och jag ska bli smal som en sticka(?) inför vår efterlängtade Siciliensemster i sommar. Barnfritt dessutom! Sonen får umgås med sina älskade farföräldrar och jag och maken får upprätthålla vår relation. It´s a win win situation. I smal-ambitionen ingår även löften om att avstå från choklad och godis samt bregott på mackan. Hörde av min kära granne den snygga och smala och liksom älva-lika V. att hon lyckats med att inte äta godis eller ljus choklad på en månad! Jaha, så det är därför hon väger 10 kilo mindre än jag. Där kom den insikten.

Jag fick ett sms om ett träningspass i ett svagt ögonblick och tackade ja. Ångrade mig bittert resten av kvällen. Men kom iallafall iväg. Kände mig som Heffaklumpen bredvid V. och det blev inte bättre av den nya magövning i en maskin som hon förevisade. Eh...jaha. Här står jag i en konstig vinkel och försöker att inte se ut som en idiot. Vet inte hur jag lyckades men försökte att inte titta på någon och göra mig osynlig.

Ja det blev inte världens bästa pass, men bättre än att ligga på soffan och inte röra sig alls.

Okej, nu är det dags för att ligga på soffan och inte röra sig alls resten av kvällen.

Godkväll!

//Gemma(uttalas Djemma om någon undrar)

2 kommentarer:

  1. Jag uttalade Gemma fel :-) // Veronica

    SvaraRadera
  2. Haha, ingen fara du var inte själv om det ;)

    SvaraRadera