söndag 27 maj 2012

Mors dag, förbittring och svallande känslor

Dagen började mindre bra. Det var MIN sovmorgon och dessutom Mors dag men ändå fick jag gå upp och hämta in sonen till mig. Maken bad om ursäkt när han insåg detta 10 minuter för sent och plockade upp sonen och försvann ut ur sovrummet. Jag väntade mig inget jättefirande men såg fram mot god frukost, kanske en teckning och en blomma eller en liten present. När jag kommer upp ur sängen sitter Maken i godan ro och läser sagor med sonen, ingen frukost i sikte och inget festligt framdukat. Jag börjar ana oråd. Han har väl inte glömt? Men nejdå vi pratade ju om det igår när jag lite skämtsamt men lite allvarligt också undrade om han kom ihåg vilken speciell dag det är på söndag. Jodå det kom han ihåg. Men men...  Jag fick en klapp på axeln och ett "grattis på mors dag, har vi något bröd hemma?" URSÄKTA? Har vi något...Men va' f*n. Det skulle ju han fixat. Gott bröd och smoothie och yoghurt och allt. När frukosten kommit på bordet blir jag tystare och tystare och snart börjar det dingla istappar från bordskanten. Till slut utbrister jag " Men var är blommorna? Kortet? Presenten? Vad är det här? Maken ser lite skamsen ut men försäkrar att han tänkt fira mig under dagen. Vadå under dagen. Jag vill bli firad NU!! Känner du inte mig eller? Jag vill ALLTID bli firad på morgonen. Sonen märker att jag är ledsen och kommer och lägger sina knubbiga små armar runt mig och borrar ner huvet i magen. Sen erbjuds jag en jordgubbe. Okej då. Jag är fortfarande lite ledsen men har ärenden på stan, ska shoppa brudklänning med grannen m.m. Maken ska fixa i hemmet och sonen ska till Farmor & Farfar över dagen. Bara att borsta av sig känslorna av förbittring. Här har man gått och genomlidit graviditet, förlossning, amning och vakna nätter och uppfostrat en hel 2-åring. Och vad får man? En klapp på axeln? Snyft...

Den uppfostrade 2-åringen

Den uppfostrande modern


Jag tröst-shoppade lite i stan till både mig(återlämnade dyr klänning och köpte skor istället) och sonen(kepsar, shorts, linnen, sandaler bara för att sen läsa prognosen och se att en kallfront drar in imorgon. Tack för den) och förmådde grannen att välja världens vackraste klänning till sin stora dag. När det gäller sånt kan inte petitesser som pris få avgöra. Man ska ta den finaste där hela ens figur framhävs och man liksom bara lyser. Det gjorde hon.

När jag kom hem blev jag kompenserad för morgonen brist på uppvaktning. Maken hade införskaffat precis de presenter jag inte ens själv kommit på att jag ville he. "Bra jobbat!" skrek jag och kastade mig över lyxen. Maken bara himlade med ögonen... Vi kunde sedan avnjuta den här vårens godaste middag på balkongen. Och inte enda sur min från mig. Win-win.

Bodylotion, brun-utan-sol version lyx och peppiga nagellackLite solbränna har jag lyckats pressa fram..

Grillad kylling, halloumi och mangosallad.


Sonen kom hem här under kvällen och sprang in i famnen på mig, sen sade han till min stora förvåning " Sakat dig". Hjärtat svämmade i princip över och jag fick lägga band på mig för att inte krama och pussa på honom i överkant. Det gillar han inte. Jag lyckades med den bedriften och sen kunde mysa och säga godnatt och jag fick t.o.m. borsta tänderna på barnet. Fantastiskt!

Bra avslut på helgen helt enkelt.

Hoppas du också haft en fin dag! Och kommit ihåg din mor...

//Gemma

http://intressant.se/intressant

http://viplistan.se/link/

2 kommentarer:

  1. skönt att du blev firad tillslut ;)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja ellerhur! Han tog igen det riktigt bra, Maken :)

      Radera